Matjaž Pene
Dehidrirana in pripravljena mikrobioločka gojišča (Scharlau)
Trenutno je stran v izdelavi. V primeru, da vas zanimajo izdelki iz tega segmenta nas prosim pokličite na 01 360 23 00 ali nam pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Pawkit (Decagon Devices)
Trenutno je stran v izdelavi. V primeru, da vas zanimajo izdelki iz tega segmenta nas prosim pokličite na 01 360 23 00 ali nam pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Aqulab Lite in prenosni merilec vodne aktivnosti v prehrambenih in farmacevtskih izdelkih (Decagon Devices)
Trenutno je stran v izdelavi. V primeru, da vas zanimajo izdelki iz tega segmenta nas prosim pokličite na 01 360 23 00 ali nam pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Aqualab 4TE namizni merilec vodne aktivnosti v prehrambenih in farmacevtskih izdelkih (Decagon Devices)
Trenutno je stran v izdelavi. V primeru, da vas zanimajo izdelki iz tega segmenta nas prosim pokličite na 01 360 23 00 ali nam pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Homogenizator 2096 za pripremu uzoraka (FOSS)
Homogenizatori 2094 i 2096
Su dizajnirani za kvašenje i homogenizaciju uzoraka koji posjeduju različite visoke vrednoti vlage, vrlo masnih uzoraka i celuloznih uzoraka. Primjeri aplikacija uključuju: smanjenje veličine stočne hrane i suhe hrane i kemijskih proizvoda; homogenizacija mesa, ribe, voća, povrća, pripremljenih namjernica (kao što su pica, pite od mesa i smrznutih porcija) kemijskih i farmaceutskih ujedinjenja. Homogenizator može da homogenizira i smrznutu hranu, u kratkom vremenskom periodu, i na taj način dobiva precizne analize nestabilnih sastojaka kao što su vitamini. Ponovljivi stepen homogenizacije se postiže miješanjem koje se pravi ugaonim noževima. Homogenizacija se ostvaruje kroz visoku brzinu u kombinaciji sa akcijom snažnog sječenja. Ugaoni nož prouzrokuje vertikalni protok i olakšavaju brzu i temeljnu homogenizaciju. Kompletna homogenizacija se postiže od 20 do 60 sekundi. Magnetni poklopac, sprečava rad 2094 i 2096 i on je ustvari prekidač koji dozvoljava rad mlinu tek kad je zaključan. 2094 i 2096 Homogenizatori, se isporučuju sa višenamjenskim sječivom u vidu mikro-zuba. Dodatno, kod oba homogenizatora postoji mogućnost da se nabave činije od Ekstra nehrđajućeg čelika i glatki noževi. Kod 2096 dostupan je u nabavci i zapečeni nož.
- Brzo kvašenje i homogenizacija različitih uzoraka
Homogenizatori 2094 za pripremu uzoraka (FOSS)
Homogenizatori 2094 i 2096
Su dizajnirani za kvašenje i homogenizaciju uzoraka koji posjeduju različite visoke vrednoti vlage, vrlo masnih uzoraka i celuloznih uzoraka. Primjeri aplikacija uključuju: smanjenje veličine stočne hrane i suhe hrane i kemijskih proizvoda; homogenizacija mesa, ribe, voća, povrća, pripremljenih namjernica (kao što su pica, pite od mesa i smrznutih porcija) kemijskih i farmaceutskih ujedinjenja. Homogenizator može da homogenizira i smrznutu hranu, u kratkom vremenskom periodu, i na taj način dobiva precizne analize nestabilnih sastojaka kao što su vitamini. Ponovljivi stepen homogenizacije se postiže miješanjem koje se pravi ugaonim noževima. Homogenizacija se ostvaruje kroz visoku brzinu u kombinaciji sa akcijom snažnog sječenja. Ugaoni nož prouzrokuje vertikalni protok i olakšavaju brzu i temeljnu homogenizaciju. Kompletna homogenizacija se postiže od 20 do 60 sekundi. Magnetni poklopac, sprečava rad 2094 i 2096 i on je ustvari prekidač koji dozvoljava rad mlinu tek kad je zaključan. 2094 i 2096 Homogenizatori, se isporučuju sa višenamjenskim sječivom u vidu mikro-zuba. Dodatno, kod oba homogenizatora postoji mogućnost da se nabave činije od Ekstra nehrđajućeg čelika i glatki noževi. Kod 2096 dostupan je u nabavci i zapečeni nož.
Knifetec 195 mlin za pripremu uzoraka (FOSS)
Knifetec™ 1095
Je namijenjen za pripremu za analizu punomasnih uzoraka, uzoraka visoke vlažnosti i vlaknastih uzoraka. Uljarice, pripremljena hrana, proizvodi od mesa, voće, povrće, žitarice, sjemenke i uzorci hrane su primjeri pogodni za rad na ovom mlinu. Rotor visoke brzine i timer omogućavaju reproduktivnu pripremu uzorka vremenom. Običajno vrijeme pripreme uzorka je od 2 do 10 sekundi. Sigurnosni prekidač koji se nalazi na poklopcu sprječava slučajan rad mlina kada poklopac nije na mjestu, kad je sklonjen sa mlina.
Knifetec™ posjeduje opciju hlađenja komore, sa tim postoji mogućnost povezivanja mlina na hladnu vodu ili na drugi laboratorijski uređaj za hlađenje. Uzorci koji posjeduju visok nivo masti imaju tendenciju da se lijepe po zidovima komore. Hlađenje ovaj proces sprječava i na taj način je spriječena homogenizacija. Celulozni uzorci mogu generirati toplotu prilikom mljevenja. Koristeći opciju hlađenja pređu se oba problema, osigura se zadovoljavajući pripremljeni uzorak. Poklopac koji se u potpunosti skida i nož (rotor) koji se također skida omogućava lako čišćenje između uzoraka. Tako uštedimo značajnu količinu vremena u odnosu na druge tehnike. Integrirani sistem naginjanja pojednostavljuje pražnjenje i čišćenje. Dizajn 1095 osigurava brzu, reproduktivnu i sigurnu pripremu.
Integriran sistem naginjanja, poklopac i nož (rotor) se može skinuti radi lakšeg čišćenja
Opcija hlađenja posude smanjuje lijepljenjeuzorka po zidu posude gdje se vrši mljevenje
Ne stvara toplotu, što ga čini pogodnim za uzorke kojima se određuje vlaga
Više o Foss mlinovima za pripremu uzoraka
Cemotec™ 190 mlin za pripremu uzoraka (FOSS)
Cemotec™ 190
Je specijalno dizajniran za mljevenje uzoraka žitarica i sjemenih uzoraka bez gubitka vlage. Ovo odličan mlin za pripremu svih vrsta uzoraka gdje su zahtjevi u vezi finoće i uniformnosti veličine čestica umjereni. Cemotec™ radi po provjerenom sistemu mljevenja uzoraka između dva diska, gdje je jedan stacionaran, a drugi se okreće. Kad uzorak pada na stacionaran disk, drugi rotacionim disk lomi uzorak između obadva diskova. Rastojanje između diskova se lako podešava preko označenog šarafa za kontrolu finoće mljevenog uzorka. Cemotec™ radi tiho i efikasno i na relativno malim brzinama. Količina mljevenja je oko 3 grama po sekundi. Mala brzina je uslov za nizak nivo buke, a prašina se skuplja između izlaza i posude za skupljanje uzorka.
Prednosti:
Nema gubitka vlage
Zvanično odobren od strane Švedskog nacionalnog odbora poljoprivrede za pripremu uzoraka prije analiza mjerenja vlage
Nema potrebe za većim održavanjem
Više o Foss mlinovima za pripremu uzoraka
Cyclotec™ 193 mlin za pripremu uzoraka (FOSS)
Cyclotec™ 193
Je namijenjen za brzu uniformnu mljevenje različitih tipova hrane, žitarica, lišća, itd. Isto tako za mljevenje kemikalija, farmaceutskih i sličnih proizvoda. Učinak mljevenja uzorka je potpun. Zbog svog jedinstvenog dizajna, Cyclotec™ melje uzorke velikom brzinom, tako što uzorak pada unutra brusnih površina a nakon toga uzorak prolazi kroz fina sita. Velika količina zraka, osigurava, samo-čišćenje i minimalan porast temperature pri radu. Cijeli uzorak može biti samljeven s minimalnom količinom kontaminacije. Termalna degradacija je minimalizirana kako bi se dobili precizniji rezultati analize. Cyclotec™ nudi brzu i odličnu pripremu uzoraka za razne analitičke tehnike, npr. Kjeldahl, IC Refrakcije, direktne destilacije, za analizu sirove celuloze i ekstrakcije.
Nema termičke degradacije uzorka
Čestice uniformne veličine
Jednostavno rukovanje sa uzorcima
Visoki stepen sigurnosti rukovanja
Nije potrebno neko veće održavanje
Preporučen od strane Kanadske komisije za žitarice za NIR analize
Odobren od strane AOAC pri NIR analizama (4.2.1016. Ed.)
Više o Foss mlinovima za pripremu uzoraka
Aparat za analizu stočne hrane i silaže DA 1650 (Foss)
NIRS™ DA1650
Je precizan analizator pogodan za rutinske kontrole kvalitete materijala u svim fazama proizvodnje i u laboratoriju.
Tehnologija: NIR (Near Infra Red)
Parametri: proteini, vlaga, masti, škrob i pepeo
Kompatibilnost: IP 65 certifikat (za rad u prašnjavom i vlažnom okruženju)