LABENA GRUPA

Labena Grupa obiteljska je tvrtka sa sjedištem u Sloveniji i podružnicama u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Osnovana 1993. godine Labena je svoj poslovni put započela kao tvrtka za prodaju i servisiranje visoko specijalizirane laboratorijske, proizvodne i procesne opreme za farmaceutsku i prehrambenu industriju, industriju za istraživanje materijala te istraživačke institute i akademsku zajednicu.

Labena Grupa danas je brzorastuća i agilna organizacija s glavnim djelatnostima

  • distribucije, aplikativne i sistemske podrške za laboratorijsku opremu
  • ugovorno Istraživanje i Razvoj (bio)farmaceutske i biotehnološke industrije
  • savjetovanja i dizajna laboratorijskih i poslovnih interijera, te projektiranja, proizvodnje i montaže namještaja
  • korporativni akcelerator Labena Ventures

Na putu razvoja poslovanja 2016. godine Labena je provela akviziciju CRO (Contract Research Organisation) laboratorija, GMP certificiranog te akreditiranog od strane Europske Agencije za lijekove (European Medicines Agency, EMA)  i Američke Uprave za hranu i lijekove (Food and Drug Administration, FDA). Prilikom akvizicije laboratorij je zapošljavao ukupno 12 djelatnika i sastojao se od Analitičkog laboratorija usmjerenog na dizajn i razvoj protokola za proizvodnju lijekova, te provodio analitička ispitivanja aktivnih farmaceutskih sastojaka i generičnih lijekova te njihovu usklađenost sa europskom i američkom farmakopejom. Danas laboratorij zapošljava 55 djelatnika, od kojih je više od 20 doktora znanosti.

U 2017. godini Labena je dodatno uložila u širenje CRO laboratorija izgradnjom Laboratorija za molekularnu biologiju, a 2019. i Laboratorija za biokemiju proteina usmjerenog na razvoj nizvodnih procesa za proizvodnju biofarmaceutika (kao što su monoklonska antitijela). CRO operacije rastu s dodatkom Bioinformatike i Mikrobiologije. Akvizicija CRO laboratorija i ulaganje u njegov rast potaknuli su daljnji razvoj i poslovnu orijentaciju Labena Grupe s prodaje i servisiranja opreme na istraživačke i razvojne projekte sa srednjim i velikim (bio)farmaceutskim tvrtkama diljem svijeta.

Danas je Labena Grupa narasla na više od 120 zaposlenika i nastavlja daljnje širenje u području usluga Istraživanja i Razvoja otvaranjem eDNAlabs, laboratorija za DNA okoliša i Kliničkog dijagnostičkog laboratorija BIA Genetics u Zagrebu, Hrvatska.

Pokretanjem projekta Labena Grant Challenge 2017.godine Labena je počela intenzivno ulagati u poticanje suradnje s institucijama, fakultetima, tvrtkama i novoosnovanim poduzećima u područjima znanstvenih (Life Science) istraživanja dodjeljivanjem potpora za istraživanje te pružanjem znanja, resursa, objekata i opreme istraživačkim i razvojnim idejama s najvećim komercijalnim potencijalom. U veljači 2023. Labena je pokrenula i Labena Ventures program, akceleratorski program čiji je cilj globalno povećanje disruptivnih inovacija u biotehnologiji, zdravstvu i farmaciji na području Srednje i Istočne Europe.

Naša je misija transformirati inovacije i ideje u otkrića,  kako bi zajedno kreirali pametniju, zdraviju i održiviju budućnost.

Labena. Driving Innovation, Enabling Discoveries.

Labena Labena
Slovenija

Hrvatska

Bosna i Hercegovina

Makedonija

Srbija

Crna Gora

0
ZAPOSLENIH
0%
DOKTORA ZNANOSTI
0
SERVISNIH INŽENJERA
0
PRODAJNIH SAVJETNIKA

Upravljački tim

Irena Lemut Čeh

Osnivačica, vlasnica i direktorica Labena Grupe tvrtku Labena d.o.o. osnovala je 1993. godine u Ljubljani i uspješno je vodi i danas. Od osnutka tvrtke, Irena strateški razvija poslovanje uvođenjem novih tehnologija, novih proizvoda i usluga, širenjem na nova tržišta (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija) te akvizicijom i razvojem istraživačkih laboratorija u sastavu Grupe. Irena je dobitnica nagrade Gospodarske zveze Slovenije za izniman doprinos gospodarstvu. Fokusirana na kontinuirano poboljšanje poslovanja Grupe i upravljanje resursima, Irena živi svoju viziju stvaranja jakog međunarodnog tima stručnjaka čiji je cilj transformirati ideje u otkrića te ostvariti i kreirati pametniju, zdraviju i održiviju budućnost.

Borut Čeh

Suosnivač je i direktor Labena d.o.o. Slovenija i Izvršni direktor Labena d.o.o. Hrvatska. U procesu razvoja Labena grupacije na području Srednje i Istočne Europe, Borut je fokusiran na strategiju razvoja, inovacije i širenje poslovanja. Po struci Magistar inženjer elektrotehnike (Fakultet elektrotehnike Sveučilišta u Ljubljani) više od 15 godina bavi se rastom i razvojem poslovanja, prodajom, poslovnim procesima i upravljanjem. Dobitnik je više nagrada za gospodarski rast i razvoj tvrtke (GZS, Euromanager for SE Europe, Gazela, Združenje Manager).

Boštjan Čeh

Voditelj Labeninog razvoja poslovanja po struci je Magistar farmacije sa završenim MBA programom na London Business School, jednoj od najboljih poslovnih škola u Europi. Boštjan je iskusni poslovni lider s više od 13 godina radnog iskustva u vodećim farmaceutskim tvrtkama, uključujući GlaxoSmithKline, Novo Nordisk i Otsuka Pharmaceuticals. Na posljednjoj poziciji u tvrtki Otsuka, vodio je Europski tim s više od 15 kolega i bio odgovoran za uspjeh i lansiranje lijeka vrijednog  350 milijuna eura godišnjeg prihoda u vrhuncu.  Kao Voditelj razvoja poslovanja Labeni se pridružio 2022. Godine, a također  i suosnivač Labena Ventures poslovnog akceleratora kroz koji pruža savjetničke usluge za farmaceutsku i Life Science industriju u komercijalnom i strateškom smislu.

CERTIFIKATI

Labena d.o.o. teži izvrsnosti u svim segmentima poslovanja te u skladu s očekivanjima kupaca, korisnika usluga, dobavljača, zaposlenika i vlasnika kontinuirano radi na unaprijeđenju kvalitete poslovnih procesa, uz istovremenu brigu o zadovoljavanju potreba šire zajednice kroz zaštitu okoliša i društvenu odgovornost.

Integrirani sustav upravljanja kvalitetom, okolišem, sigurnošću i zaštitom zdravlja  u Labena d.o.o. usklađen je sa zahtjevima  međunarodnih normi ISO  9001:2015, ISO  14001:2015 i ISO 45001:2018 u prodajnoj, aplikativnoj i servisnoj podršci u opremanju laboratorija i drugih prostora kupaca u području medicine, farmacije, prehrambene i kemijske industrije te praćenja tehnoloških inovacija i brojne suradnje s istraživačkim i kliničkim institutima, fakultetima, javnim i privatnim tvrtkama.

Sustav upravljanja kvalitetom za medicinske proizvode primjenjujemo sukladno zahtjevima norme ISO 13485:2016 u djelatnostima prodajne, aplikativne i servisna podrške u opremanju laboratorija i drugih prostora kupaca u područjima medicine, farmacije, prehrambene i kemijske industrije.

LABENA PARTNERI